welkom

Beste bezoeker van onze website. Op dit blog willen wij u graag een kijkje achter de schermen van onze B & B geven. Voel u vrij om ons te volgen bij alles wat het met zich mee brengt onze B & B te runnen, het onderhoud in en om het huis, de tuin, de kippen en de moestuin.

 

Zowel mijn man Rick als ik zullen dit blog bijhouden. De aftrap is voor mij (Miranda).

 

Wachten....

 

Allereerst wil ik u even laten kennismaken met onze kippetjes. Niet onbelangrijk, want wanneer u onze B & B bezoekt krijgt u bij het ontbijt een eitje van dit gekke stelletje. 

 

Toen wij naar deze plek in Opperdoes verhuisden was het onze, lees mijn, grote wens om een paar kippetjes rond het huis te kunnen laten scharrelen. In augustus 2015 was de verhuizing en natuurlijk kon ik niet wachten, dus in oktober 2015 liepen hier twee jonge Cochin hennetjes rond. In het volgend voorjaar zouden we er nog een haantje en 1 hennetje bij halen, dat was genoeg toch? Ehh..:" ja Rick, dan is het genoeg". In het voorjaar van 2016 kwamen er nog 1 haantje en 1, nou ja 2, hennetjes bij. Toen hadden we er in het totaal 5.  We hadden een tijdelijke aparte ren gemaakt, eerst het haantje erin en twee weken later de twee hennenkuikens erbij. Ongeveer 6 weken later waren ze groot genoeg om los te lopen en konden ze bij de twee oudere hennetjes. 

Om een lang verhaal kort te maken: 1 van de jonge kippen was in augustus zoek, ze bleek op een nest te zitten. Het eind van het liedje: nog drie hennetjes erbij, ha,ha..  Ontzettend leuk om een keer mee te maken, maar nu is het echt genoeg. Wanneer u onze B & B bezoekt, vergeet dan niet even kennis  te maken met Moos, Marie, Karel, Kaatje en Katrien, de moeder van de drie kleintjes nog zonder naam.

 

Afgelopen seizoen draaiden we voor het eerst de B & B. Wat een avontuur, en wat een leuke mensen hebben we ontmoet. Het was wennen en soms heel druk. We wilden ook best veel dat seizoen. De moestuin moest aangelegd (ik wilde niet wachten tot het volgend seizoen) en de B & B moest ingericht en klaar gemaakt voor de gasten ( Rick kon niet wachten tot volgend seizoen). Het was buffelen, maar we hebben geen spijt. De B & B is klaar voor het 2e seizoen, en ook de moestuin planning is alweer rond en de zaden zijn besteld en een klein beetje gezaaid in de vensterbank, misschien wat vroeg, maar wederom kan ik niet wachten. Na dagen van vorst, helaas net niet genoeg om te schaatsen, mist, nattigheid en kou, kunnen we niet wachten op het voorjaar (waar heb ik dit vaker gelezen in deze tekst?).

 

Wachten... daar zijn we geloof ik niet zo goed in.