Trampoline eruit, vijver erin

Na de blog van vorige week van Miranda, is het nu mijn beurt...

 

In onze tuin bevindt zich een grote, ingegraven trampoline.

Deze wordt nauwelijks gebruikt en staat op een plek waar we eigenlijk iets anders mee willen.

 

De plek waar hij staat is het zitje van onze gasten van de B&B. En, wat we ervoor in de plaats willen is een vijver.

 

Tot nu toe kijken onze gasten tegen een trampoline aan. Als hij dan toch nauwelijks gebruikt wordt kunnen we hem net zo goed weg doen, is het idee.

Omdat de trampoline is ingegraven is er al een gat, dat scheelt natuurlijk veel graafwerkzaamheden.

 

De trampoline staat ondertussen op Marktplaats. Dus ja, het gaat er binnenkort dan echt van komen...

Trampoline eruit. Het gat vullen met water en kijken wat er gebeurt. Wij hopen dat het water goed op niveau blijft zonder gebruik te hoeven maken van vijverfolie. Als we geen folie hoeven te gebruiken scheelt dat natuurlijk geld en we hebben dan ook meer mogelijkheden voor wat betreft de keuze van waterplanten. Bepaalde rietsoorten gaan namelijk door de vijverfolie heen.

Maar goed, het is dus even afwachten hoe het waterniveau zich zal houden.

Hoe dit nu te vullen met water??? Ja, dat is een ander dingetje... Ik zal ook een beregeningspomp aan moeten leggen. De bedoeling hiervan is dat deze water uit de sloot pompt, wat dan gebruikt kan worden om in droge periodes, met name in het voorjaar en de zomer, de moestuin te besproeien. Dit is een lang gekoesterde wens van ons beiden, vorig jaar waren we echt te veel tijd kwijt met handmatig begieteren.

Tsja, en als die pomp er dan toch is, dan kan ik daar toch net zo goed die vijver mee vullen.

Wat voor soort vijver moet het eigenlijk worden? We gaan voor een natuurlijke vijver, misschien is de term waterpoeltje meer op zijn plaats. Er komt geen elektra bij, dus geen zuiveringspomp. Het gaat erom om uiteindelijk een biologisch evenwicht te creëren door gebruik te maken van de juiste planten. Eigenlijk passen er dan ook geen vissen in. En ja, kikkers, padden en salamanders komen er vanzelf wel in.

Het nu al leuke zitje, zal na vervanging van de trampoline door een waterpoeltje, alleen nog maar leuker worden.

En ja, mochten we geen gasten hebben, dan weet ik nu al dat het ook ons favoriete plekje wordt.