Last minute

Voorjaar, wat is er veel te doen! Wat hebben we veel gedaan. Zoveel dat we er niet toe kwamen ons blog te schrijven. Het was zo druk, dat ik afgelopen maanden het gevoel dat ik in het programma "Help mijn man is klusser" terecht was gekomen. Alles moest tegelijk: de voortuin aanleggen, de aardappelen de grond in, zaaien, de steigerhouten banken in de verf, de buitentafel was op, dus er moest een nieuwe gemaakt, de sproei installatie moest aangelegd, maar daarvoor moest eerst de schuur worden opgeruimd. En Rick, die begon overal tegelijk aan. En natuurlijk begin ik dan te piepen. "Waarom ligt hier altijd alles tegelijk overhoop? Help mijn man is klusser!!"

Maar dan is ook ineens alles (nou ja, bijna alles) tegelijk af. We hebben een supermooie voortuin, aardappelen in de grond, de steigerhouten banken zijn prachtig zwart geschilderd, een nieuwe tafel is gemaakt en inmiddels zijn er al veel gasten geweest. En dat kost tijd. Dus ineens is de vaart uit het klussen.

Maar wat hebben we alweer veel leuke mensen mogen ontvangen. Ook een aantal last minute boekingen. Dat kan via booking.com, daar boek je een kamer, je betaalt en je boeking is rond. Dus boek je om 16.00 uur (Rick krijgt dan het 'booking.com pingeltje' op zijn telefoon), dan kan je om 16.10 uur aanbellen...We verdenken sommige gasten ervan dat ze op de brug voor ons huis staan, via de booking.com app op hun telefoon reserveren en dan meteen aanbellen.. Ha, ha, gelukkig zijn we daar op ingesteld en zorgen we altijd dat wanneer er gasten vertrekken, we de kamers en het sanitair meteen weer schoonmaken, en we de bedden weer hebben voorzien van schoon beddengoed.

Er zijn al weer verschillende nationaliteiten langs geweest: Denen, Italianen, en Duitsers (verrukt van de bollenvelden) Ook de 65 +ers, de zakenmensen, de vriendinnengroepjes, de opa's en oma's die op het punt stonden een kleinkind te krijgen, (last minute boekten, hun tassen bij ons dropten en meteen vertrokken naar het ziekenhuis, in afwachting van hun kleinkind) en de jonge stellen die even lekker willen relaxen wisten ons te vinden. En wij maar denken dat onze grootste doelgroep het toch wel wat oudere publiek zou zijn, die kwamen voor wandelen, fietsen en een dagje Hoorn, Enkhuizen of Medemblik. 

Er staan al weer heel wat reserveringen vast voor de komende maanden. Zelfs een 18 jarige jongeman uit Japan komt naar Opperdoes voor 3 dagen. Hij gaat meedoen met een internationale zeilwedstrijd in Medemblik. Zijn vader deed de reservering, hij gaat 2 avonden gebruik maken van ons Table 'd Hote concept, wil 3 dagen een lunchpakket mee en een fiets.

Kortom, de B&B loopt goed, en in de reviews regent het negens en tienen. Daar zijn we best een beetje trots op. We blijven ons best doen om onze gasten een fijn verblijf te bezorgen en hopen op nog vele leuke en gezellige ontmoetingen.

 

 

100% verified reviews

Real guests. Real stays. Real opinions.

Read more

Review score

Based on 15 reviews

9.6
 • Superb: 9+

  14

 • Good: 7 – 9

  1

 • Okay: 5 – 7

  0

 • Poor: 3 – 5

  0

 • Very poor: 1 – 3

  0

 • Cleanliness

  9.8

 • Comfort

  9.7

 • Location

  8.8

 • Facilities

  9.8

 • Staff

  9.8

 • Value for money

  9.3

 • Free WiFi

  10