Winterstop

 

Deze winter… veel wind, maanden regen, de tuin was veranderd in een moeras. Onze derde winter hier in Opperdoes, en veruit de natste…

De pannen zijn van het dak gewaaid bij de eerste storm. Voordat de tweede storm zich aandiende heeft Rick de pannen gelukkig vast laten zetten, resultaat: maar 1 pan van het dak. De grote appel- en perenboom staan ook nog overeind. Helaas gaan we de appelboom aan de voorkant omhalen, hij is oud en hol, we maken ons met elke storm zorgen of hij niet om waait, en wanneer dit zou gebeuren zou hij op het dak van de schuur vallen... Jammer, maar we zoeken wel weer een mooie boom uit om terug te plaatsen.

Nu, eind februari krijgen we als toetje nog een periode met flinke vorst. Dat is mooi voor de grond in de moestuin. De omgespitte kluiten grond moeten dan tegen de tijd dat we gaan zaaien en planten vanzelf uit elkaar vallen. Ik heb het net even geprobeerd, en wanneer ik een kluit grond oppak en er in knijp valt de grond inderdaad uit elkaar!! Wauw… Ik hoop dat dat nog steeds zo is wanneer we daadwerkelijk weer aan de slag gaan in de moestuin.

Na een winterstop gaan we ons langzamerhand weer voorbereiden op het nieuwe B&B seizoen. Het was fijn even rust te hebben maar nu kijken we alweer uit naar de eerste gasten. De boekingen beginnen weer binnen te komen. De lat ligt hoog. De 9,6 score op Booking.com maakt ons trots, met dank aan alle mensen die de mooie reviews geschreven hebben. Nu is het zaak dit vast te houden.

Eerdaags komen er nieuwe foto's op onze website, www.bedandbreakfastopperbest.nl , op www.booking.com en www.bedandbreakfast.nl met dank aan Clementine Sneek van Impressive Restyling, www.impressiverestyling.nl , die voor ons prachtige foto's heeft gemaakt van de B&B.

Clementine, fantastisch gedaan!!

 

Gaan we nog dingen veranderen in en rond de B&B?

Buiten nieuwe rolgordijnen in de badkamer en nieuwe nachtkastjes in de slaapkamer, heeft Rick lopen stoeien met kabels en aansluitingen voor de tv. In de B&B hadden de gasten al beschikking over tv, alleen ontbraken de Duitse zenders. Daar onze gasten voor een groot deel uit Duitsers bestaan, is het natuurlijk van belang dat dit goed geregeld is, en kunnen ook deze gasten nu gelukkig naar hun eigen zenders kijken. En.. jawel, al onze gasten kunnen vanaf nu ook hun favoriete series volgen op Netflix.

 

Het zitje voor de gasten in de tuin bij de vijver zal dit jaar waarschijnlijk erg mooi zijn, wanneer alle waterplanten het goed gaan doen.

Eind maart, begin april gaan we weer open. Hopelijk zijn dan de bloembollen tot bloei gekomen die ik in het najaar in de voor- en achtertuin heb geplant, en dat waren er veel kan ik je vertellen. We krijgen rond die tijd veel gasten die komen voor de bollenvelden in de omgeving, hoe leuk is het dan dat dat feestje al begint bij aankomst bij de B&B.

 

Dan ligt er nog een dingetje in het verschiet: Ik heb "Groei en Bloei" toegezegd dat we dit jaar mee doen aan de "Open tuin dagen" zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018. Dit komt zo: In het najaar kwamen er twee heren aan de deur van deze vereniging (tijdschrift) waar ik lid van ben, met de vraag of we mee wilden doen. Ik begon meteen te sputteren dat de tuin nog helemaal niet klaar en naar wens was, dat we nog in de opstart fase zaten enz. enz.. Maar volgens deze heren was dat juist leuk, het was zeker niet de bedoeling dat de tuin perfect was. Ze hadden via google Earth gezocht naar geschikte tuinen, en of ze misschien ook even mochten kijken....ze waren razend enthousiast, dus nou ja.. we gaan ervoor. Wel spannend hoor.

Hierover later meer!!

 

Hieronder een paar foto's die Clementine Sneek van Impressive Restyling voor ons heeft gemaakt!